View this email in your browser

"Gardens"

GARDENS | Ατομική Έκθεση της Ζωής Παππά
30  Ιαν. - 12  Φεβ. 2016
Δευτ. – Παρ., 10 am/6 pm

Η Ελληνίδα καλλιτέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Ζωή Παππά, νικήτρια του διεθνή Διαγωνισμού Nuovi Mondi, παρουσιάζει στο χώρο του CORTE στη Ρώμη την πρώτη της ατομική έκθεση στην Ιταλία με τίτλο GARDENS ( #Gardens , #Gardens_Zoi_Pappa ,  #Gardens_Nuovi_Mondi ).

Το πρότζεκτ "Gardens", είναι μια σειρά υφιστάμενων και μελλοντικών έργων της Ζωής Παππά που διαπραγματεύεται την έννοια των νέων κόσμων.  Η εικαστικός χρησιμοποιεί ως βάση  την ταπετσαρία και παρεμβαίνει στην ήδη έτοιμη ζωγραφική επιφάνεια, διατηρώντας ορισμένα τμήματα της υπάρχουσας εικόνας.  
 
Ο θεατής διακρίνει δύσκολα σε ποιο σημείο η ζωγραφική της ταπετσαρίας τελειώνει και που αρχίζει η ζωγραφική παρέμβαση. Πυρήνας του έργου αποτελεί η ιδέα του πειραματισμού πάνω στις διαδικασίες της αντίληψης. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κόσμοι της παροδικότητας όπου τα υποκείμενα, τα αντικείμενα και τα εδάφη ζουν καταστάσεις διαρκούς μετασχηματισμού και αντιμετωπίζουν αιφνιδίως τη δυνητική τους αναγέννηση, δημιουργία, εξέλιξη, αποδόμηση, διάλυση και εξαφάνισή τους. Αυτή η αντιπαράθεση υπογραμμίζει την απρόοπτη και παροδική φύση της ζωής που δομεί την καθημερινή μας εμπειρία, όπου ένα τυχαίο περιστατικό μπορεί να εισβάλει οποιαδήποτε στιγμή και να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων.
 
Κατά κάποιο τρόπο, αυτοί οι "Κήποι" αποτελούν "άλλους κόσμους" φτιαγμένους από φέτες του απροσδόκητου, κάτι που αντανακλάται με την επιλογή ετερόκλητων εικόνων. Είναι μια αντίδραση ενάντια στις προκαθορισμένες αξίες και δομές της κοινωνίας. Μια ρομαντική άρνηση ενάντια της εν λόγω «αίσθησης της πραγματικότητας» που πασχίζει να εισβάλει και να ελέγξει την προσωπική σφαίρα των συναισθημάτων. Μέσω της χρήσης μιας γλώσσας, εν μέρει, ριζωμένης στο υποσυνείδητο, στις εικόνες των συμβόλων, των ονείρων και του μύθου και,  εν μέρει, ριζωμένης στον εξωτερικό κόσμο της αντίληψης, στην επιστήμη, στην νανοτεχνολογία, στη φυσική, στα μαθηματικά, στην αρχιτεκτονική, στη χημεία, στη βιολογία και στην ανατομία, η Ζωή Πάππα επιχειρεί την επίτευξη του «μη-νόηματος» και της ασυναρτησίας που στοχεύει στην αναζήτηση της εσωτερικότητας και της ουσίας.
 
Μια ποιητική μεταμόρφωση του κόσμου σε έναν πνευματικό κόσμο, όπου όλα είναι συνδυασμένα και σχετίζονται μεταξύ τους. Ανθρώπινα επιτεύγματα, έρευνες, παρατηρήσεις και  γνώσεις αναπτύσσονται και ανθίζουν μέσα από τη φύση. Η επιθυμία της είναι να ξεπεράσει τις αξίες της τρέχουσας ηθικής, επιστρέφοντας στην αθωότητα και να δημιουργήσει έναν κόσμο ανεξάρτητο από κάθε λογική και αρχή. Οι επιλεκτικές και εξατομικευμένες οπτικές παρέχουν κίνητρα για προσωπικές μυθολογίες και  διαφορετικές προσεγγίσεις της ερμηνείας και του νοήματος.
 
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς των εγκαινίων θα γίνει παρουσίαση του καταλόγου του Διαγωνισμού Nuovi Mondi  που περιλαμβάνει τα έργα των δέκα φιναλίστ: "Punti di Vista" του Danilo Chiesa & Walter Larteri, "Mappe per un nuovo mondo" της Arianna Favaro, "Take the white tablets first/ Permenides of Elea" του Fabio Gaudio, "Io amo l'invisibile" της Golsa Golchini, "Letsworktogether" του Martin Ernst Groß, "Eterogenesi" του Matteo Preite, Alessandro Legittimo & Gianmarco Macchia, "Cheloide alchemico" του Jacopo Mandich, "Gardens” της Ζωής Παππά, "Cosmomorphia" της Roberta Isai  και του David Erwin Sever, "Guggenheim NY" του Luca Zanta.
 
---

Ζωή Παππά (Αθήνα, 1975), έχει διπλή ταυτότητα ως καλλιτέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια εκθέσεων. Είναι  κάτοχος του εναλλακτικού χώρου Zoi’s και περιστασιακά εργάζεται ως εκπαιδευτικός τέχνης σε διάφορα ιδρύματα. Έχει εργασθεί στο Τμήμα Εκθέσεων του Glasgow School of Art και στο χώρο Σύγχρονης Τέχνης Tramway (Γλασκώβη-Σκωτία). Ήταν μέλος της ομάδας Reconstuction (Κοινότητα Ανοικοδόμησης), μια πλατφόρμα η οποία ξεκίνησε από μια ομάδα θεωρητικών και ιστορικών τέχνης,αρχιτεκτόνων, κοινωνιολόγων και καλλιτεχνών. Το σημείο εκκίνησης ήταν η επανεξέταση της πραγματικής σκηνής της Αθήνας ως σύγχρονης μητρόπολης. Επιμέλειες εκθέσεων: Trauma Queen, Αθήνα, Ελλάδα. Transleat me, Αθήνα, Ελλάδα.Who cares about Greek art?, Αθήνα, Ελλάδα.,Trash Art, Αθήνα, Ελλάδα. Guest curator: On Books and Translation, 98 Weeks project space, Βηρυτός, Λίβανος,. Street Hacker, Centro de Extensión de la Pontificia Universidad Católica de Chile, σαν Ντιάγκο-Χιλή.
 
Το Nuovi Mondi Creative Contest, περιλαμβάνει σε αριθμούς: 13 εθνικότητες, 14 τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας, 1 εναρκτήρια εκδήλωση, 112 συμμετέχοντες, 8 κριτές, 10 φιναλίστ, 2 επίσημες γλώσσες, 1 κατάλογο, 1 έκθεση. Στο διαγωνισμό - που ξεκίνησε τον Ιούνιο  του 2014 - συμμετείχαν καλλιτέχνες από διαφορετικές εθνικότητες και από διαφορετικούς τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας: ζωγραφική, εικονογράφηση, ντιζάιν,  αρχιτεκτονική, γραφιστική, σκηνογραφία, animation, ψηφιακή τέχνη, εγκαταστάσεις audio-video, video art, φωτογραφία, γράψιμο, ποίηση και τεχνολογία. Τους ζητήθηκε να εκφράσουν τις αντιλήψεις και τις ερμηνείες τους πάνω στην έννοια των Νέων Κόσμων, ως νέα οράματα, νέα τοπία, νέα χρώματα και νέα υλικά. Το Nuovi Mondi είναι φυσικοί και εικονικοί χώροι, στρωματοποιημένοι και πολυπολιτισμικοί, όπου περνούν τα σύνορα σπάζοντας τη μούχλα με μηχανισμούς αλληλεπίδρασης . Είναι εδάφη που πρέπει να διερευνηθούν, ουτοπικοί και πιθανοί χώροι.
 
Nuovi Mondi είναι ο πρώτος δημιουργικός διαγωνισμός που ξεκίνησε από την ομάδα συνεργασίας CORTE. Συνδυάζει τον επαγγελματικό και τον πολιτιστικό κόσμο, διατηρώντας ένα προφίλ με βάση τη συγγένεια του κοινού και των δύο. Tο Corte είναι μια εκτεταμένη οικογένεια από  εμπειρογνώμονες σε διάφορους τομείς που υφαίνουν την εργασιακή τους ζωή μέσα στα ίδια υψηλά τείχη. Ιδρύθηκε στη Ρώμη τον Σεπτέμβριο του 2013, έχει ήδη κερδίσει μια θέση στο ολοένα και πιο αυξανόμενο ενδίαμεσο έδαφος που συνδέει και αγκαλιάζει την αρχιτεκτονική, το ντιζάιν, την επικοινωνία, τις εικαστικές τέχνες και πολιτιστικές υπηρεσίες. Μια συλλογική συγγραφή, που συνδυάζει φαινομενικά απομακρυσμένες περιοχές της γνώσης και τις κάνει διαθέσιμες σε ολοκληρωμένα πρότζεκτς. Είναι στο πλαίσιο αυτής της διεπιστημονικής έρευνας ότι το Nuovi Mondii ταιριάζει ιδανικά και αποτελεί  σημείο συνάντησης  οραμάτων.

---
                                                                                                                                                        
GARDENS | Ατομική Έκθεση της Ζωής Παππά
30  Ιαν. - 12  Φεβ. 2016
Δευτ. – Παρ., 10 am/6 pm
 
opening and Contest catalogue launch
30 Ιαν., 6.30 μ.μ
 
Nuovi Mondi
nuovimondi@benvenutiacorte.it
www.facebook.com/events/555739917923751/
info@benvenutiacorte.it
www.facebook.com/nuovimondicontest
#Nuovi_Mondi ,

CORTE
Piazza Dante, 3 – 00185, Rome

#Corte

Arianna Nobile
[t] +39 0692595135
#Arianna_Nobile , #AriannaNobile 

Zoi Pappa
zoipappa@yahoo.com | [t] +306938490897
#Zoi_Pappa , #ZoiPappa

Zoi Pappa
https://gr.pinterest.com/zoipappa/
transleatme.wordpress.com
https://twitter.com/zoipappa2
http://zoipappa.tumblr.com
https://instagram.com/zoipappa1/
Mob:+306938490897

Promotion: Artality Ltd: http:www.artality.com, #Artality

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*